En liten biografi:

“Jag har alltid dragit mig för att kalla mig själv för regissör – för mig har ordet en så pretantiös klang att jag ryser i hela kroppen. Har länge försökt att kalla mig för “filmskapare”, “kreativ producent” och lite allt möjligt bara för att slippa ordet regissör. Dock är det så att regi faktiskt är det jag sysslar med, så man får helt enkelt leva med det ordet!

Allt började i TV-industrin där jag under mina första år arbetade som kameraoperatör på olika produktioner. Därifrån utvecklades jag och började gå mer och mer åt att ta rollen som A-foto på diverse projekt. Mitt arbete som A-foto fortsatte in i musikvärlden där jag plåtade ett stort antal musikvideos, bland annat för Veronica Maggio och Robin Stjernberg. Under denna tid fotade jag också många live-konserter och bildproducerade multicaminspelningar för artister som Laleh.

Detta eskalerade snabbt till min fasta roll som filmfotograf inom Nordic Entertainment Group – en roll som sedan kom att utvecklas till producent. Under mina 2,5 år som producent gick jag från att bara filma och producera till att även regissera flera omfattande reklamproduktioner.

Trotts att jag efter min tid på NENT definierar mig betydligt mer som regissör än något annat så har mina kunskaper inom filmfoto fortsatt att komma till stor nytta även när jag regisserar och jobbar med andra fotografer.

Under 2018 började jag arbeta med fiktion och från 2019 jobbar jag på min första långfilm parallellt med mina reklamproduktioner. Man kan tro, givet min bakgrund, att jag är en väldigt tekniskt inriktad regissör, men så är inte fallet. Numera fokuserar jag betydligt mer på det narrativa än vad jag fokuserar på exempelvis foto. Med det sagt så kommer jag ändå alltid att lägga stor vikt i den visuella kvalitén på det jag gör.”

– Johan Storm

En liten biografi:

“Jag har alltid dragit mig för att kalla mig själv för regissör – för mig har ordet en så pretantiös klang att jag ryser i hela kroppen. Har länge försökt att kalla mig för “filmskapare”, “kreativ producent” och lite allt möjligt bara för att slippa ordet regissör. Dock är det så att regi faktiskt är det jag sysslar med, så man får helt enkelt leva med det ordet!

Allt började i TV-industrin där jag under mina första år arbetade som kameraoperatör på olika produktioner. Därifrån utvecklades jag och började gå mer och mer åt att ta rollen som A-foto på diverse projekt. Mitt arbete som A-foto fortsatte in i musikvärlden där jag plåtade ett stort antal musikvideos, bland annat för Veronica Maggio och Robin Stjernberg. Under denna tid fotade jag också många live-konserter och bildproducerade multicaminspelningar för artister så som Laleh, med flera.

Detta eskalerade snabbt till min fasta antällning som någon slags visuell konsult/filmfotograf inom Nordic Entertainment Group, en roll som sedan kom att utvecklas till producent. Under mina 2,5 år som producent gick jag från att bara filma och producera till att även regissera flera omfattande reklamproduktioner.

Trotts att jag efter min tid på NENT definierar mig betydligt mer som regissör än något annat så har mina kunskaper inom filmfoto fortsatt att komma till stor nytta även när jag regisserar och jobbar med andra fotografer.

Under 2018 började jag arbeta med fiktion och från 2019 jobbar jag på min första långfilm parallellt med mina reklamproduktioner. Man kan tro, givet min bakgrund, att jag är en väldigt tekniskt inriktad regissör, men så är inte fallet. Numera fokuserar jag betydligt mer på det narrativa än vad jag fokuserar på exempelvis foto. Med det sagt så kommer jag ändå alltid att lägga stor vikt i den visuella kvalitén på det jag gör.”

– Johan Storm